HØGRUTA Jotunheimen

_V3A6691.jpg
Copy of Vinter på Gjendesheim
P4123235.JPG
P4133350.JPG
P4143463.JPG
P4143406.JPG
P4163469.JPG
P4163472.JPG
_V3A6691.jpg
Copy of Vinter på Gjendesheim
P4123235.JPG
P4133350.JPG
P4143463.JPG
P4143406.JPG
P4163469.JPG
P4163472.JPG

HØGRUTA Jotunheimen

0.00

NB!!! DENNE TUREN BOOKES DIREKTE TIL HVITSERK HER

GJENDEGUIDEN og HVITSERK inviterar til langtur gjennom Jotunheimen, og over nokre av dei flottaste toppane Jotunheimen Nasjonalpark har å by på!

TURINFO ER FRÅ HVITSERK SINE HEIMESIDER:

Dette er Norges svar på alpenes klassiker. Hver dag går vi på minst en 2000 meters topp. Vi sover på betjente hytter og spiser tre retters middag hver dag.Høydepunkter

  • En uke med toppturopplevelser i verdensklasse!

  • Flotte overnattinger underveis

  • Hjertet av Jotunheimen på sitt aller vakreste

Vi starter turen på Gjendesheim og går igjennom flotte Jotunheimen til Krossbu i løpet av de neste dagene. Underveis på turen bor vi på fine turisthytter hvor vi får god mat og hvile. Hver morgen får vi en god frokost og vi smører matpakke og fyller termosen.

Hvis vær og føre ligger til rette for det går vi på minst en 2000-meter topp hver dag og spektakulær utsikt innover et snøkledd Jotunheimen. Turen har lange etapper, dette er en tur hvvor du får mere gåing enn skikjøring. 

Turen starter på Gjendesheim. Underveis på turen overnatter vi på turisthytter i Jotunheimen som sørger for at vi får en god natts søvn, og god mat og drikke mellom etappene. Vi overnatter på Memurubu, Glitterheim, Spiterstulen og Leirvassbu underveis. Toppene vi legger opp ruta etter er Besshø, Surtningssue, Glittertind, Bukkeholsbandet og Storebjørn, som alle er flotte toppturtopper.

Quantity:
BESTILL DIN TOPPTUR

MEIR INFORMASJON OM TUREN

PROGRAM HØGRUTA JOTUNHEIMEN

Knut-Erik frå GJENDEGUIDEN er hovedguide på denne turen. HØGRUTA Jotunheimen er eit eventyr, både i finver og uver, og alt ligg i korleis du håndterar ver, snø, deg sjøl og dei andre i gruppa. Spesielt det siste…

Knut-Erik frå GJENDEGUIDEN er hovedguide på denne turen. HØGRUTA Jotunheimen er eit eventyr, både i finver og uver, og alt ligg i korleis du håndterar ver, snø, deg sjøl og dei andre i gruppa. Spesielt det siste…

HØGRUTA JOTUNHEIMEN

(Info under er frå HVITSERK si heimeside, HVITSERK.NO)

Høydepunkter :

-En uke med toppturopplevelser i verdensklasse!

-Flotte overnattinger underveis

-Hjertet av Jotunheimen på sitt aller vakreste

Vi starter turen på Gjendesheim og går igjennom flotte Jotunheimen til Krossbu i løpet av de neste dagene. Underveis på turen bor vi på fine turisthytter hvor vi får god mat og hvile. Hver morgen får vi en god frokost og vi smører matpakke og fyller termosen.

Hvis vær og føre ligger til rette for det går vi på minst en 2000-meter topp hver dag og spektakulær utsikt innover et snøkledd Jotunheimen. Turen har lange etapper, dette er en tur hvor du får mere gåing enn skikjøring. 

Turen starter på Gjendesheim hvor vi rekker å bli litt kjent før toppturen starter neste dag. Underveis på turen overnatter vi på turisthytter i Jotunheimen som sørger for at vi får en god natts søvn, og god mat og drikke mellom etappene. Vi overnatter på Memurubu, Glitterheim, Spiterstulen og Leirvassbu underveis. Toppene vi legger opp ruta etter er Besshø, Surtningssue, Glittertind, Bukkeholsbandet og Storebjørn, som alle er flotte toppturtopper. Alle toppene har vært klassiske toppturer i mange år, men få har gått de som vi gjør på denne turen! 

Denne ruta ble satt sammen i 2013, og har siden det blitt gått av flere og flere hvert år, den er i ferd med å bli Norges nye toppturklassiker. Den er inspirert av Haute Route i alpene, men i følge mange som har gått Høgruta er denne turen enda flottere enn hva man finner i Alpene. 

PRIS Høgruta Jotunheimen 2020

TIR 31. MAR 2020 - SØN 5. APR 2020, 

GARANTERT AVREISE  - Kr. 14 500,-  

Knut Erik frå GJENDEGUIDEN er hovedguide på denne turen.

Les meir om Knut-Erik

Vanskelighetsgrad

Etappene på denne turen er på inntil 12-1300 høydemeter. Vær og føreforhold avgjør eksakt rute. Vi går med sekk og har pakket med oss alt utstyret vi trenger for ukesturen i den. Skarejern og stegjern vil være nødvendig på enkelte av etappene.Du må ha solide skiegenskaper for å være med på denne turen. Du bør være komfortabel med å kjøre ned svart løype i alpinanlegg og off-piste under varierende forhold. Du må kjenne eget utstyr godt, og være i generelt god form. Denne turen er lang med solide etapper hver dag, så du må ha gått en del på topptur før, og være vant til lange dager på tur for å kunne være med på denne turen.

 Turforberedelser

På denne turen må du ha noen toppturer i beina og god grunnkondisjon. Noen helger i forkant og noen turer i skianlegg er et minimum som forbederedelse til denne turen. Skredutstyr er et must for hver enkelt deltaker, og du må vite hvordan du bruker det. Litteraturtips:

—"Toppturer i Norge" av Fri Flyt

-"Den lille snøskredboka" av Kjetil Brattlien

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

På denne turen har turleder siste ord når det gjelder rutevalg for å få sikre nedkjøringer. Alle deltakerne må ha skredutstyr og være kjent med bruken av dette. Grunnet vær eller føreforhold kan ruten endres fra det som står oppført i dag-for-dag-programmet.

Utstyr

Du må ha med skredutstyr (søkestang, spade og skredsøker), isøks og stegjern er obligatorisk, og du bør vite hvordan du bruker det. Skarejern bør også bli pakket i sekken.

Vi har med fellesutstyr som førstehjelpssutstyr og vindsekk, og alle må være med å bære dette. 

Innkvartering

Vi bor på betjente hytter hele veien i 3-4 mannsrom. Du får sengetøy på hver hytte, så du trenger ikke ta med lakenpose eller lignende. På hyttene får vi servert middag hver dag, frokost og vi smører matpakke og fyller termosen. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

-Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.

-Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.

-Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.

-Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

-Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

-Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.

-Reisegods

-Ansvar

-Forsinkelser

-Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

 

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag-til-dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Pris inkluderer

-Overnatting på turisthytter på 3-4 sengsrom

-Tre-retters middag, frokost og niste.

-Sengetøy på hyttene.

-Lokalkjent guide med maksimalt seks gjester.

-Transport fra Otta til Gjendesheim ankomstdagen og fra Sognefjellet til Otta avreisedagen.

Pris inkluderer ikke

-Transport t/r Otta.

-Alkoholholdige drikkevarer.

-Personlig turutstyr.

Øvrig informasjon

-Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

-Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turene. Dette utstyret kan eventuelt leies av Hvitserk. Gi oss beskjed i god tid dersom du ønsker dette.

 

TRANSPORT

NB! VALDRESFLYA ER VINTERSTENGT! Felles transport fra Otta Jernbanestasjon til Gjendesheim på dag 1. Med egen bil må du kjøre til Gjendesheim Turisthytte via E6 til Heidal/Vågå. Retur med felles transport frå Krossbu/Leirdalen til Otta Jernbanestasjon på dag 6.

VÆRVARSEL FOR GJENDESHEIM.

SKREDFAREVARSEL FOR JOTUNHEIMEN

Denne tjenesten er levert av NVE sin varslingstjeneste VARSOM.NO